CU MARFA-N SOARE

0
27

Protecția Consumatorilor anunță amenzi
Vara se ating temperaturi de peste 30 de grade, iar la nivelul solului, în zilele toride, se pot înregistra chiar 40 sau 50 de grade. Din acest motiv este recomandat ca băuturile, fie ele alcoolice sau răcoritoare să nu se depoziteze decât în locuri umbrite. În caz contrar, calitatea produselor poate avea de suferit la fel și sănătatea oamenilor. Protecția Consumatorilor Buzău a demarat controale în ceea ce privește depozitarea băuturilor, iar în situația în care vor fi găsite deficiențe se vor aplica sancțiuni.
În județul Buzău vara și-a intrat în drepturi cu temperaturi care au depășit uneori 30 de garde Celsius. Din acest motiv, Protecția Consumatorilor a demarat controale la comercianții care vând băuturi alcoolice sau răcoritoare. Mai mulți operatori economici au fost găsiți cu marfa expusă direct la soare, iar o depozitare incorectă a produselor poate deprecia calitatea lor și pune în pericol sănătatea consumatorilor.
Produsele care vor fi găsite depozitate incorect în urma controalelor, vor fi distruse.
Pentru a evita anumite neplăceri, Protecția Consumatorilor oferă o serie de sfaturi, atât clienților cât și comercianților.
Amenzile pentru nerespectarea condițiilor de depozitare pot ajunge până la 5000 de lei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ