CULTIVATORII DE PEPENI, DEZAMĂGIŢI

0
151

Ce poate fi mai gustoasă, răcoritoare și sănatoasă într-o zi caniculară de vară decât o felie de pepene verde sau pepene galben? Pepenele verde, este fructul îndrăgit de toată lumea în timpul verii. Acesta este numai bun pentru a fi consumat rece și, conținând o cantitate mare de apă este ideal și pentru hidratare. În plus, este plin de vitamine și minerale, benefice organismului. Cultivatorii de pepeni din judeţul Buzău, sunt dezamăgiți de cultura de pepeni , de anul acesta. Doamna Camelia, un fermier cunoscut în zona comunei Vernești susține că vremea, caracterizată prin precipitaţii abundente şi prin temperaturi extrem de ridicate, nu a ținut cu agricultura, și a făcut ravagii, mai ales în cultura de pepene, în acest an, iar producția este foarte mică. Nici sistemele de irigaţii nu au ajutat foarte mult, susţine fermierul, producția scăzând chiar și cu 50% în comparație cu anii trecuți.
Drept urmare, pentru a putea satisface cererea clienților a trebuit să cumpere de la producătorii din zona de cîmp, chiar dacă achiziționează cu 0.80 bani/kg de pepene verde, și îl vinde cu 1 leu/kg. Important e ca cei care ajung la taraba ei, să plece mulțumiți.
Fermierii din judeţul Buzău au ajuns astfel să ţină la preţ, întrucât marfa este puţină, iar cerințele sunt mari. În piață, prețul pe un kilogram de pepene verde începe de la 1 leu și ajunge până la 1.5 lei pe kilogram, iar pe un kg de pepene galben se poate vinde chiar și 2.5 ron/ kg. Dacă se dorește gustul autentic al pepenelui de altă dată, se recomandă achiziționarea lor de la producătorii autohtoni, pentru că ca pepenii de import sunt culeși timpuriu, și, prin urmare, sunt calitativ inferior celor crescuți în tara noastră.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ