CULTURĂ PE TIMP DE PANDEMIE

0
61

Cum poți să vezi o expoziție, să îți alegi o nouă carte, să ajungi la concert, deși stai acasă? Instituțiile buzoiene de cultură s-au adaptat stării de urgență , deși sunt nevoite să reducă programul sau chiar să își închidă activitatea cu publicul.
Dacă mai ieri, în această perioadă a anului, la Muzeul Județean Buzău era aglomerație și veselie, acum, o liniște apăsătoare înconjoară clădirea. Muzeul a devenit un spațiu în care domneşte liniştea. Lipsa publicului este o povară grea pe umerii angajațior muzeului.
Având în vedere faptul că sectorul cultural este foarte afectat de riscul răspândirii virusului COVID-19, pentru a nu pierde contactul cu publicul instituțiile culturale buzoiene aleg să migreze către mediul on-line. Un bun început este pentru instituțiile care erau deja conectate la mediul virtual.
Ciar și în vremuri tulburi, angajații Muzeului Județean, respectând toate regulile impuse de către autorități, pregătesc surprize pentru pasionații de cultură. Imediat cum lucrurile își reiau cursul normal, publicul este așteptat la vernisaje.
Într- o formă sau alta , totul va reveni la normal, iar cultura trebuie să reprezinte o prioritate în agenda instituțiilor abilitate.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ