Cum fug consilierii locali de presă

0
3

Cenzură în CLM: “Se încalcă drepturile cetățenești și ale presei”
Consilierii locali fug de prezența presei în plenul ședințelor. Fug și de cetățeni. Sub pretextul că ședințele sunt transmise online, aleșii locali interzic prezența jurnaliștilor și a locuitorilor orașului în sala de ședințe acolo unde ar fi putut să fie supuși unui tir de întrebări legate de deciziile pe care le iau. O cenzură legiferată printr-un vot al unei majorității din CLM și o încălcare a drepturilor, au catalogat reprezentanții opoziției.
Consiliul Local Municipal Buzău a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare prin intermediul căruia s-au stabilit o serie de măsuri privind modalitatea în care se desfășoară activitățile din pelnul ședințelor. Una dintre măsurile luate a fost cea de limitare a prezenței cetățenilor în ședințele Consiliului Local. Potrivit opoziției din consiliu, regulamentul încalcă drepturi cetățenești.
Mai mult decât atât, sub premisa că ședințele consiliului local sunt transmise online, consilierii fug din fața jurnaliștilor, interzâcându-le accesul la ședințe acolo unde ar fi putut să primească întrebări și să ofere publicului detalii și explicații despre deciziile pe care le-au luat. Practic, au precizat consilierii din opoziție, în Consiliul Local Municipal Buzău a fost aprobată cenzura presei.
Amendamentele depuse de opoziție în favoarea liberului acces al presei și al cetățenilor la ședințele Consiliului Local Municipal au picat la vot, aleșii locali ascunzându-se astfel în spatele unui regulament cel puțin netransparent.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ