Cum mai arată subsolurile antiaeriene din Buzău

0
54

Cu borcane și fără dotări
Orice subiect legat de tensiuni militare sau hazarde naturale ne duce cu gândul la adăposturile de protecție civilă. În municipiul Buzău sunt 39 de locuri unele amenajate, altele nu unde în caz de atac aerian, buzoienii se pot adăposti. În teorie lucrurile stau bine dar practica arată altceva. O bună parte dintre adăposturi au fost transformate în beciuri cu alimente, altele nu sunt dotate pentru a răspunde nevoilor în caz de situații de urgență.
În municipiul Buzau există 39 de adăposturi cu rol de protecție civilă. O bună parte dintre ele au fost întreținute și folosite totodată de către locatarii blocurilor ca spații de depozitare. Trecerea timpului și modificările ce au avut loc în imobile și-au amprenta asupra funcționalității unor dotări. Spre exemplu în buncărul aflat la subsolul blocului 10C din cartierul Micro 3 pot intra zeci de persoane în caz de urgență.
Cu toate acestea, locatarii sunt convinși că într-o situație de urgență, adăposturile de protecție civilă le vor salva viețile.
Știu buzoienii oare unde să se adăpostească în situația unui atac aerian? Cei care locuiesc în blocurile dotate cu astfel de spații…evident că da. Ceilalți mai puțin..
În cazul unei situații de urgență cetățenii sunt obligați să elibereze spațiile în maxim 24 de ore. Cele mai multe adăposturi sunt în cartierele Micro III, Micro V și în zona centrală.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ