Tarabele din piață sunt pline cu roșii, castraveți și ardei. Vânzătorii afirmă că legumele sunt produse la Buzău, dar parcă nu mai au același gust precum în copilăria nostră. Din cauza stimulatorilor de creștere și a mediului în care se cultivă, legumele își modifică forma, conținutul , dar și gustul. Cele mai expuse modificărilor sunt roșiile. Unele tomate, deşi sunt roşii pe dinafară, au miezul verzui și tare. Consumatorii au o singură metodă de a descoperi cu ochiul liber dacă leguma pe care o cumpără este cu adevărat coaptă. La castraveți și la ardei gras cultivatorii nu pot interveni prea mult pentru a le stimula creșterea. Dar și aici există semne care să evidențieze dacă legumele sunt bune de consum. Specialiștii buzoieni mai afirmă că în timpul verii, legumele de pe piață sunt mai puțin modificate. Consumatorii trebuie să fie atenți în celelalte perioade ale anului. Medicii atrag atenția că un consum ridicat de legume modificate genetic ne poate afecta sănătatea. Acestea au un conținut redus de fitonutrienți, substanțe care protejează corpul împotriva bolilor.
Acasă Actualitate CUM RECUNOAȘTEM LEGUMELE BUNE? Iată sfaturile specialistului de la „Experimetala”...