Cursuri inedite la Banca de Resurse Genetice Buzău

0
36

Calificări în domeniul legumiculturii
Banca de Resurse Genetice și Vegetale Buzău desfășoară un proiect inedit prin intermediul căruia tinerii pot obține o diplomă de calificare în legumicultură. Cursurile sunt predate chiar de către cercetătorii instituției iar cursanții se bucură de toate condițiile necesare astfel încât la final să se bazeze pe cunoștințe solide în domeniul agricol. Au la dispoziție sere, laboratoare, o sală de curs cu proiector și o multitudine de surse științifice prin intermediul cărora să poată descoperi tainele care stau în spatele îmmulțirii și protecției plantelor.
Orele de curs alternează cu vizite în serele Băncii de Resurse Genetice unde cadrele didactice le explică în amănunt despre tipurile de plante și tehnicile prin intermediul cărora se pot cultiva. O parte dintre elevi au ales cursul de legumicultură pentru a le servi mai departe într-o carieră de specialitate, alții din pasiune pentru mediul înconjurător.
Cursurile se desfășoară pe durata unei luni, timp în care elevii trec prin mai multe stagii de pregătire. Există întrebări și curiozități din partea lor la care cercetătorii încearcă să ofere răspunsuri cât mai atractive.
Prima grupă de elevi va susține examenul de absolvire al cursului în luna ianuarie. Totodată instituția speră ca proiectul să continue ținânt cont de faptul că domeniul agricol este unul vast și oferă tinerilor o multitudine de oportunități pentru a-și dezvolta o afacere sau de a urma o carieră.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ