CURSURILE DE APĂ, ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚILOR

0
40

Autoritățile sunt în gardă în situația unei posibile inundații. Mai exact, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat în ședință extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se prezentarea și aprobarea Planului județean de apărare împotriva inundațiilor, fenomenelor meteo, accidente la construcții hidrotehnice și poluării accidentale pe cursurile de apă pentru perioada 2018-2021. În urma discuțiilor s-a constatat că lipsa amenajării unor cursuri de apă sezoniere poate duce la producerea unor inundații severe.

O altă situație, care, potrivit autorităților, pare să se fi diminuat ca frecvență, și ar putea ridica serioase probleme ar fi deșeurile, precum și buștenii proveniți de la  gatere. Acestea se adună pe cursul râurilor blocându-le ducând astfel la inundații. Printre punctele sensibile se numără zonele Nișcov, Slănic și râul Buzău.

 

Reprezentanții Apelor Române Buzău monitorizează în permanență zonele sensibile care pot duce în cazul inundațiilor la adevărate tragedii. Totodată au fost luate și unele măsuri care să elimine posibile construcții amplasate în vecinătatea cursruilor de apă. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ