Dan Vâlceanu despre Autostrada A7

0
35

“Este cel mai mare obiectiv de investiții”
Candidatul desemnat pentru a ocupa fotoliul de ministru al Ministerului Fondurilor Europene, Dan Vâlceanu, a declarat că va avea în vedere după preluarea mandatului continuarea proiectului privind construirea Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău-Pașcani. Declarația a fost făcută în cadrul audierilor miniștrilor propuși să facă parte din cabinetul Ciucă.
În cadrul audierilor miniștrilor propuși să facă parte din noul guvern, senatorul PNL Buzău, Vlad Pufu i-a solicitat ministrului desemnat a ocupa fotoliul de ministru al Ministerului Fondurilor Europene, Dan Vâlceanu să supravegheze modul în care se desfășoară proiectul privind construirea autostrăzii A7 astfel încât obiectivul să fie realizat potrivit calendarului stabilit.
Răspunsul fostului ministru al Transporturilor, a fost acela că va avea în vedere proiectul având în vedere că unul dintre cele mai mari obiective de transport la acest moment.
Uniunea Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență întocmit de România. Astfel, țara noastră ar putea primi finanțarea de aproximativ 30 de miliarde de euro, sumă în care este prins și bugetul necesar construirii autostrăzii A7 Ploiești-Buzău-Pașcani.
Lucrările aferente primului sector de autostradă Ploiești-Buzău vor avea ca termen de execuție 20 de luni. Lungimea tronsonului de drum va fi de 63 de km, va avea șase noduri rutiere, 1600 de hectare de perdele forestiere, 4 spații de servicii cu stații de încărcare electrice și 42 de poduri și pasaje.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ