DANCILĂ CÂŞTIGĂ ÎN JUDEŢ, IOHANNIS ÎN MUNICIPIU

0
69

La Buzău, Partidul Social Democrat a obţinut cele mai multe voturi, pentru candidatul său, Viorica Dăncilă, la nivelul judeţului la primul tur al alegerilor prezidenţiale. În municipiul Buzău, însă, preferinţele alegătorilor s-au îndreptat către candidatul Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, care a obţinut mai multe voturi. Cei doi competitori, care vor intra în turul doi, au fost urmaţi de Mircea Diaconu şi Dan Barna.
Biroul Electoral Județean a făcut publice procentele finale ale votului de duminică. Partidul Social Democrat a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Buzău, însă a pierdut în municipiul reşedinţă de judeţ, unde cele mai multe voturi au mers către candidatul Partidului Naţional Liberal. Conform datelor oficiale, pe primul loc în județul Buzău se află candidatul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, cu un procent de 34, 56. Pe locul doi s-a clasat candidatul Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis pentru care au votat 29, 7% dintre alegătorii prezenţi la urne. Pe locul trei în preferinţele electoratului din judeţul Buzău se află independentul Mircea Diaconu cu 13. 42 la sută, iar pe locul patru Dan Barna de la USR Plus cu 9.78 la sută.
În municipiul Buzău, însă, rezultatele arată că PNL a câstigat, Klaus Iohannis învigând-o pe Viorica Dăncilă. Clasamentul arată astfel: Klaus Iohannis-29,66 %; Viorica Dăncilă-25,20%; Mircea Diaconu-14,72%; Dan Barna-14,57%; Theodor Paleologu-6,31.
Potrivit raportărilor Biroului Electoral Judeţean, în județul Buzău s-au prezentat la urne 183.235 de persoane, dintr- un total de 382 091. 3385 de voturi au fost nule.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ