Dans si voie buna in Crang! A inceput Festivalul Internațional de Dansuri Folclorice

0
852

Incepand de azi Consiliul Judetean Buzau si Centrul Judetean de Cultura Buzau dau startul celei de-a 3 editii a Festivalului International de Dansuri Folclorice “Plaiurile Mioriței”. Evenimentul a fost deschis printr-o conferinta de presa la care au participat reprezentantii celor 5 echipe inscrise in concurs.
A inceput Festivalul Internațional de Dansuri Folclorice
Începînd de astăzi și pînă pe 7 august la Buzău va avea loc cea de-a treia ediție a festivalului de muzică și dansuri folclorice internationale. La linia de start a concursului s-au aliniat 5 echipe din care fac parte nu mai puțin de 200 de participanți. Spectacolul popular va fi organizat ca și anul trecut, în Parcul Crîng, începînd cu orele 18.00. Vor evolua echipe de dansatori din Bosnia, Georgia, Slovacia, România și din Țara Bascilor. Ediția din acest an strînge mai puțini invitați și asta din cauza situației geo-politice, a declarat astăzi în cadrul conferinței de deschidere, președintele Consuliului Județean Petre Emanoil Neagu.
După luarea de cuvînt a președintelui Consiliului Județean a venit rîndul reprezentanților celor 4 țări străine invitate.
La finalul întîlnirii cele patru echipe au schimbat împreună cu reprezentanții portului popular românesc și cei ai Consiliului Județean Buzău suveniruri. Preșdintele Petre Emanoil Neagu a primit un batic din partea echipei Țara Bascilor.
Spectacolul popular este organizat ca și anul trecut, în Parcul Crîng, începînd cu orele 18.00. Evenimentul a debutat astăzi cu o paradă care a traverasat municipiul Buzău. În toate cele patru zile pe scenă vor urca pe rînd ansambluri folcorice din județul Buzău alături de țările participante. Festivalul folcloric va lua sfîrșit duminică printr-o gală la care vor fi desemnați cîștigătorii.
Florin Zafiu
Laurențiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ