DARURI DIN SUFLET PENTRU COPII

0
445

Aproape 80 de copii care învață la Școala Gimnazială Vintileanca, din comuna Săhăteni au avut parte astăzi de o surpriză plăcută făcută de un grup de motocicliști. Ei se află la a doua acțiune de acest fel, după cea pe care au desfășurat-o la aceeași unitate de învățământ, anul trecut. Motocicliștii au pus mână de la mână și, cu cei aproape 2.000 de lei strânși, au cumpărat un calculator, o tablă precum și multe dulcuri. Copiii au fost extrem de încântați de cadourile primite însă cel mai mult le-au plăcut bolizii pe două roți.

Dis de dimineață, un grup de motocicliști, printre care s-a aflat și omul de afaceri Marian Ghiveciu, s-a strâns într-o parcare din municipiul Buzău. Aceştia au încărcat în jur de 30 de sacoșe cu dulcuri și alte surprize pentru copii într-o mașină și, după ce și-au turat motoarele, au plecat la drum. Destinația: Școala Gimnazială Vintileanca, din comuna Săhăteni.

După vreo 40 de minute, grupul de motocicliști a ajuns la unitatea de învățământ. Deși erau cursurile în toi, motoarele turate au dat semnalul că orele se pot încheia. Curiozitatea și nerăbdarea i-au împins atât pe copii, cât și pe profesori să iasă din sălile de clase.

Odată ce bolizii au fost aliniați în curtea școlii, copiii le-au și luat cu asalt. Nimic nu a contat din ce se întâmpla în jurul lor, fiecare copil își spunea opinia despre cea mai frumoasă motocicletă. Ba chiar au făcut și un clasament.

Curtea s-a umplut de copii și odată ce și-au spus impresiile despre bolizii aliniați ca la carte, micuții au ținut morțiș să imortalizeze momentul prin mai multe fotografii. După ce valul entuziasmului a trecut pentru cei mici, motocicliștii au început  să scoată din mașină surprizele pregătite pentru copii. Reprezentanții unității de învățământ au mulțumit pentru cadourile primite din partea oamenilor de suflet.

Copiii au ținut să le mulțumească pentru cadourile primite printr-un colind. Așa că s-au adunat cuminți în semicerc și i-au urat pe binefăcătorii lor.

A urmat momentul în care micuții au început să primească darurile aduse special pentru ei. Într-o ordine aproape perfectă, copiii și-au luat de pe mesele pline de bunătăți cam ce anume și-a dorit mai mult. Toți au plecat cu zâmbetul pe buze și fericiți. Desigur că le-au lăsat un mesaj și motocicliștilor pentru următoarul an.

Pentru ca micuții precum și unitatea de învățământ să beneficieze de un pic de bucurie în prag de sărbători motocicliștii au strâns mână de la mână și au adunat o sumă de bani cu care au cumpărat cadourile respective.

Desigur că surprizele din partea grupului de motocicliști nu se încheie aici. Deja săptămâna viitoare școala va avea acces la internet. Cadoul primit de unitatea de învățământ a fost bine venit mai ales că duceau lipsă de un calculator.

Nu numai motocicletele au fost ,,vedetele” de astăzi ci și un băiețel, Mihai, de doar 8 ani care este în clasa a II a la Școala Gimnazială Vintileanca. Nimic nu pare deosebit până aici nu? Ei bine aflați că acest micuț poate rezolva fără să clipească ecuații matematice fără să le scrie pe hârtie. Acest lucru a fost observat și de omul de afaceri Marian Ghiveciu care s-a declarat uimit.

Și dacă nu ne credeți poate ar fi bine să vă arătăm. Vizitele la Școala Gimnazială Vintileanca le-au rămas în suflet motocicliștilor care vor să mai facă astfel de gesturi și pe viitor.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ