Dascăl decorat de Klaus Iohannis:”elevii nu-și găsesc locul”

0
52

Copii care nu știu ce înseamnă cursuri la clasă
Psihologii atrag atenția asupra faptului că orele online, nu doar scad calitatea învățământului dar produc rupturi în comportamentul elevilor. Un profesor din comuna Cilibia, decorat de președintele Klaus Iohannis pentru efortul depus în scopul reducerii abandonului școlar în rândul copiilor defavorizați precizează că elevii de clasa a IIa, care au trecut prin cei doi ani de pandemie nu știu să se comporte la orele cu prezență fizică.
În ultimii doi ani, elevii au trecut prin schimbări dramatice care nu numai că le-au redesenat principalele direcții în ceea ce privește modalitatea de învățământ dar și-au pus amprenta și asupra comportamentului lor. Psihologii școlari atrag atenția că învățământul online are un impact negativ asupra copiilor, care nu mai știu să socializeze.
Un semnal de alarmă vizavi de învățământul online îl dă chiar un cadru didactic din comuna Cilibia, decoar de preșdintele României Klaus Iohannis pentru efortul depus în reducerea abandonului școlar în rândul elevilor care provin din familii defavorizate.
La acest moment, în județul Buzău doar o unitate de învățământ își desfășoară cursurile online. Totuși, ținând cont de fluctuația incidenței și a ratei de vaccinare a cadrelor didactice, numărul elevilor care ar putea intra din dou în scenariul online ar putea să crească.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ