DE 60 DE ANI, LA TARABA DIN PIAŢĂ

0
90

Are aproape 90 de ani şi zi de zi îşi aşteaptă clienţii la taraba din Piaţa Centrală a Buzăului. Stana Jipa este cea mai în vârstă comerciantă din piaţă, iar munca o ajută să nu simtă povara vârstei.
Are 87 de ani și muncește cu aceeași implicare și dăruire ca acum șaizeci de ani, când a început să vândă legume și zarzavat în Piața din Buzău. Este vorba despre Stana Jipa, cea mai în vârstă precupeață dintre buzoienii care vând în piață. Știe ce este munca încă de la 6 ani și, deși are o vârstă înaintată, povestea de viață a femeii continuă cu același program încărcat și obositor. Bătrâna spune că munca și activitățile de zi cu zi o ajută să aibă o viață lungă.
A lucrat la început ca șofer de autobuz în Caransebeș, apoi în construcții, cea mai îndelungată perioadă și-a petrecut-o vânzând legume și zarzavat în Buzău. Piața era ceva mai rară în anii ‘60, tarabele și negustorii nu erau atât de mulți și nici forfota de acum nu o regăsea pe atunci. În acele vremuri, cei care vindeau zarzavatul și legumele în piață, aveau propria grădină unde cultivau produsele pe care le aduceau pe tarabe.
De zeci de ani muncește și se bucură să vadă că în jurul ei oamenii muncesc. Nu simte greul nici măcar iarna. Vine în zorii zilei în piață și are o grijă deosebită față de ceea ce vinde.
De atâția ani de când vinde în piață, s-a deprins cu negoțul, dar și cu nevoile oamenilor. Le zâmbește clienților și o spune în nenumărate rânduri. Să muncească, o face fericită.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ