DE CE AU LOC ACCIDENTE MORTALE PE DN2E85?

1
261

AVAC:”DN2 are carențe pe zona de siguranță”
DN2E85 este unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, atrage atenția Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație, din pricina unor probleme de siguranță și de flux. Marți, în urma unui grav accident de circulație care s-a produs în punctul Crucea Comisoaiei, o persoană și-a pierdut viața, iar alte cinci persoane au fost grav rănite.
Accidentele mortale par să nu se mai sfârșească pe DN2E85, iar în punctul Crucea Comisoaiei, între Buzău și Râmnicu Sărat, au loc cele mai tragice evenimente rutiere. Reprezentanții Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație sunt de părere că accidentele au loc din pricina fluxului mare de autotursime și a angajărilor neregulamentare în depășire.
O altă cauză pentru care drumul este unul deosebit de periculos se referă la marcajele rutiere, care, fie lipsesc, fie nu sunt conforme sau instalate unde este neapărat nevoie.
Specialiștii sunt de părere că Autostrada A7 care ar urma să lege Capitala de nordul Moldovei și care ar străbate județul Buzău, ar urma să preia o mare parte din trafic și prin urmare și numărul de accidente ar scădea.
Marți, un autoturism condus pe direcția Buzău către Vrancea, de un șofer de 48 de ani, din Iași, a intrat în coliziune cu mașina condusă din sens opus de către un șofer râmnicean, în vârstă de 28 de ani. În urma impactului, mașina râmniceanului a fost proiectată, avariind alte 2 autoturisme care circulau pe direcția Vrancea către Buzău. La volanul acestora se aflau 2 șoferi, în vârstă de 61, respectiv 30 de ani, din Buzău și Grebănu. În urma coliziunii, una dintre pasagerele din mașina șoferului ieșean, o femeie în vârstă de 69 de ani, din Iași, a decedat.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ