DE LA DROGURI, LA CRIMĂ

0
153

Un tânăr consumator de droguri și-a ucis, duminică seară, unchiul, iar pe mătușa sa a băgat-o în spital. Crima a avut loc într-o casă de pe strada Dimitrie Cantemir, din Buzău, unde tânărul de 23 de ani, locuia împreună cu unchiul şi cu mătuşa sa. Andrei Muscalu, a avut un conflict spontan cu cei doi soţi, iar la un moment dat, a luat un cuţit, l-a înjunghiat pe unchiul său și a lovit-o pe mătuşa lui care a scăpat cu viaţă, abia după ce s-a refugiat în curtea vecinilor. Pentru bărbatul în vârstă 55 de ani, militar pensionar, echipajele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic.

După crimă, tânărul a fugit şi mai bine de o oră a umblat pe străzile din Buzău. El a fost prins, în Crâng, de jandarmi. Poliţiştii spun că nu consumase alcool şi că le-a declarat că nu se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. Vecinii însă ştiu că Andrei Muscalu consuma frecvent droguri pe care şi le cumpăra cu banii trimişi de mama sa stabilită la Bucureşti.

După ce a fost prins de poliţie, audiat şi testat toxicologic, Andrei Muscalu a fost internat în Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Medicii de aici îl vor supune unor analize pentru a depista dacă este dependent de droguri, aşa cum susţin apropiaţii băiatului, şi ce substanţe consuma. Crima este anchetată de procurorii criminalişti de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Aceştia trebuie mai întâi să afle cu ajutorul expertizei psihiatrice, dacă individul a avut sau nu discernământ în momentul crimei.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ