De la școală la șomaj

0
4

Problemele cu care se confruntă absolvenții
Un număr din ce în ce mai mare de absolvenți de liceu au ales să se înscrie la șomaj după absolvire. Au renunțat la gândurile de a continua studiile universitare optând pentru un loc de muncă. Situația este destul de complicată, atrag atenția specialiștii în resurse umane din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, întrucât absolvenții nu au calificări care să le permit cu ușurință accesul pe piața muncii.
Din ce în ce mai mulți absolvenți de liceu își îndreaptă pașii către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. De aici vor pleca cu un ajutor de șomaj dar și cu speranța că poate se vor angaja. Există însă o piedică majoră pentru mulți dintre ei. Experiența profesională…
O parte dintre angajatori sunt conștienți că tinerii nu au avut posibilitatea de a se califica într-un domeniu și îi încadrează în muncă. Pentru cazurile celelelte, AJOFM organizează cursuri de formare profesională.
La acest moment în județul Buzău sunt disponibile peste 300 de locuri de muncă vacante în diverse domenii, de la HORECA, prestări servicii, construcții, la IT, comerț și industrie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ