De la Urbis pleacă „o legendă”! Primarul Constantin Toma a schimbat Consiliul de Administraţie

1
625

Petre Burada, nume care s-a confundat ani în şir cu S.C. Urbis Sev, o societate controversată aflată în subordinea Primăriei Buzău, iese definitiv din schema Consiliului de Administraţie. Revoluţionarul şi poetul Petre Burada a renunţat la mandat în ciuda faptului că, printr-o hotătîre, a fost numit membru pentru o perioadă de 4 ani, pînă la data de 29 februarie 2020. Consilierii municipali au fost convocaţi în prima şedinţă a Consiliului Local pentru a aproba, printre altele, numirea, cu caracter provizoriu, a trei mem¬bri în Consiliului de Admi¬nistrație al SC Urbis Serv SRL. Este vorba social-demo¬cratul Silviu Nicoară, directorul Poștei buzoiene, Faustin Scîn¬tei și șeful Servicului de Resurse Uma¬ne din cadrul Pri¬măriei Buzău, Georgeta Cris¬tea. Ei vor completa trei locuri rămase vacante prin demisia foștilor de¬ținători ai funcțiilor respective, printre care se află cel care a condus societatea până în luna iulie a anului trecut, Petre Burada. Atunci, Burada și-a dat demi¬sia din funcția de director, ca urmare a unui război de uzură cu primarul Constantin Toma. Recent directorul a renunţat şi la Consiliul de Administraţie sfătuit tot de către edilul în funcţie.
Consilierii locali au fost de acord cu scoterea din joc a fostului director Petre Burada şi au cerut să dea socoteală pentru toate neregulile semnalate de Camera de Conturi de-a lungul vremii la societatea Urbis.
Cei trei noi membrii ai Consiliului de Administraţie se vor bucura de noul statut timp de 4 luni pînă cel tîrziu la data de 16 mai, moment în care se va finaliza procedura de selecţie prin concurs. Ceilalţi doi membrii înlocuiţi sunt Ilie Dinu şi Ştefan Nedelcu.
Încă de la apariţia sa în spaţiul public, Petre Burada a fost un personaj controversat. Titlul de revolutionar, spun gurile rele, l-ar fi căpătat în timpul evenimentelor din 1989 cînd s-a aflat întîmplător în mijlocul unei scene revoluţionare. În timp ce se afla la sediul PCR, l-ar fi corectat fizic pe prim-secretarul partidului consfiscîndu-i ulterior căciula şi cojocul. Mai tîrziu a fost numit preşedintele organizaţiei revoluţionare “Club 22”. Bu¬rada a in¬trat în politică în anul 2000, în organizația jude¬țea¬nă a Alianței pentru Ro¬mânia. După absorbția ApR de către Partidul Național Liberal, Petre Burada s-a înscris în Partidul Social Democrat. Fidelitatea față de fostul primar Constantin Boşcodeală i-a fost răsplătită prin obținerea funcției de director al Urbis Serv, societate care, pe parcursul mandatului său, a fă¬cut obiectul a numeroase scandaluri financiare și a unor ra¬poarte ale Camerei de Conturi care incriminau prejudicii importante. Petre Burada nu iese definitiv din spaţiul public. În acest moment ocupă funcţia de consilier judeţean din partea PSD.
Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ