De mâine apa de ploaie ar urma să dispară din facturi

0
91

Sedinta mult asteptată, mâine la Consiliul Judetean. Va avea loc una dintre cele mai importante întâlniri si anume sedinta Adunării Generale a Actionarilor – ADI Buzău 2008 în care va fi supusă eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile buzoienilor. Recent, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepremierul României, Marcel Ciolacu, presedinte al organizatiei PSD Buzău, a anuntat că îsi doreste ca buzoienii să plătească facturi mai mici la intretinere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică si prin reducerea cu aproximativ 30 la sută a pretului platit de către agentii economici pentru colectarea apei de ploaie.

Mâine începînd cu ora 11.00 la Consiliul Județean, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, Petre Emanoil Neagu, a convocat Adunarea Generală a Acționarilor din care fac parte și reprezentanți ai Companiei de Apă Buzău. În cadrul ședinței acționarii ar urma să ia în discuție problema taxei pe apa de ploaie și eliminarea ei din facturile buzoienilor. În mod concret, taxa pe apa meteorică ar urma să dispară complet pentru populație și asociațiile de proprietari urmînd ca persoanele juridice să o plătească în continuare dar cu 30 la sută mai puțin. Eliminarea apei meteorice din facturi nu este rezultatul bunăvoinței acționarilor întrucît de-a lungul vremii toate discuțiile legate de acest subiect s-au încheiat fără niciun rezultat pentru buzoieni. Ședința de mîine este urmarea unui anunț făcut în data de 8 august de către vicepremierul României, Marcel Ciolacu, președinte al organizației PSD Buzău.

Taxa pe apa de ploaie a fost introdusă la nivel național în anul 2006. Din momentul în care buzoienii au fost puși să achite birul respectiv, scandalurile s-au ținut lanț și nu s-au terminat nici pînă în ziua de astăzi. Mîine ar putea fi ziua în care toate discuțiile ar putea lua sfîrșit iar buzoienii ar urma să primească o veste bună întrucât la punctul privind apa meteorică nu vor vota decât reprezentanții primăriilor Buzău şi Rm. Sărat, nu şi comunele şi oraşele în care nu se facturează acest serviciu. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ