De sărbători, DSV a împărțit amenzi

0
4

Haos în depozitele magazinelor
Direcția Sanitar Veterinară Buzău a aplicat zeci de sancțiuni comercianților cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cele mai multe dintre amenzi au fost date ca urmare a depozitării neconforme a produselor alimentare. În cea ce privește carnea de porc, nu au existat cazuri de îmblnăviri dar pe de altă parte numărul testelor a fost mult mai mic față de alți ani, recunosc autoritățile.
Inspectorii sanitar-veterinari au efectuatcontroalele în piețe și prin marile magazine cunoscut fiind faptul că în luna cadourilor volumul de produse comercializate crește exponențial, la fel și pericolul ca buzoienii să cumpere produse alterate. În doar câteva zile au fost aplicate zeci de sancțiuni, cele mai multe dintre ele pentru depozitarea neconformă a mărfurilor.
Tot în această perioadă DSV a efectuat testarea cărnii de porc în centre special amenajate, astfel încât consumatorii să se pună la adăpost de eventuale îmbolnăviri.
De reținut că pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare , autoritățile pot dispune în cazul unităților alimentare suspendarea activității pe termen nelimitat, până la intrarea în legalitate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ