DEBRANȘAȚI FORȚAT

0
420

Sute de buzoieni ar putea fi debranșați forțat de la sistemul centralizat de încălzire. Regia Autonomă Municipală a transmis notificări către proprietarii apartamentelor din blocurile în care au mai rămas unul sau maximum trei locatari racordați. Cei mai mulți dintre abonați refuză debranșarea, însă reprezentanții RAM spun că problemele legate de pierderile de pe rețea îi obligă la o astfel de măsură.
Peste 400 de buzoieni au primit, zilele trecute, notificări din partea Regiei Autonome Municipale, prin care sunt anunțați că urmează să fie debranșați automat de la sistemul centralizat de încălzire. Vizate sunt blocurile în care au mai rămas doar unul sau maximum trei apartamente branșate la sistemul centralizat. Măsura are la bază mai multe calcule făcute de RAM, care arată că aceste condominii produc pierderi mari pentru RAM.
După ce au primit notificările, cei mai mulți dintre abonați s-au prezentat la RAM. Aceștia se declară nemulțumiți de decizia Regiei Autonome și spun că vor să rămână în continuare clienții Regiei Autonome. Cei mai mulți sunt abonați vârstnici, cărora le e greu să-și monteze centrale termice de apartament.
Pe de altă parte, Primăria Buzău a decis ca buzoienii care se află în situația de a fi deconectați de la serviciile publice furnizate de către Regia Autonomă și au venituri mici, să poată primi un ajutor de până la 7.000 de lei pentru montarea unei centrale termice.
Pentru a beneficia de ajutorul Primăriei, oamenii trebuie să îndeplinească anumite condiții. În cazul unei persoane singure,venitul lunar al solicitantului trebuie să fie sub 1.162 de lei, iar in situatia unei familii, venitul mediu lunar al membrilor familiei să fie sub 1.200 lei .

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ