DECIZIE FINALĂ ÎN DOSARUL “ORIZONT”

0
286

Fostul Primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală a scăpat de emoţii, dar şi de pedeapsă, în cunoscutul dosar “Orizont”. Instanţa de apel, a constatat că în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, pentru care fostul edil a fost judecat a intervenit prescripţia şi nu mai poate fi tras la răspundere penală.
Curtea de Apel Ploieşti a finalizat celebrul dosar ,,Orizont” în care, a fost judecat fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală. Completul de judecată a pronunţat o nouă hotărâre, însă în ceea ce priveşte latura penală a menţinut soluţia instanţei de fond, de la Tribunalul Dâmboviţa, constatând intervenirea prescripţiei speciale a răspunderii pentru infracţiunea de abuz în serviciu.
“Desfiinţează în parte sentinţa în latură penală şi rejudecând, pronunţă o nouă hotărâre.(…) , menţine soluţia dispusă prin sentinţa atacată, (…) de încetare a procesului penal pornit împotriva inculpaţilor Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir ca urmare a constatării intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale, pentru infracţiunea dedusă judecăţii, aceea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.(…). Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 decembrie 2019.” Se arată în soluţia pe scurt a Curtii de Apel Ploieşti
În dosarul “Orizont” fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată în primăvara lui 2014 pentru abuz în serviciu. Boșcodeală și alți doi inculpați, fosta șefă a Cadastrului, Viorica Stana și fostul director al Stațiunii de Cercetare pentru Legumicultură, Nicolae Trandafir, au fost acuzați de abuz în serviciu pentru trecerea unui teren de 33 de hectare în domeniul privat al municipiului Buzău. În primăvara anului trecut, judecătorii Tribunalului Dâmbovița, prima instanță sesizată, au constatat că faptele de care erau acuzati s-au prescris așa că au decis încetarea procesului penal. Sentința a fost atacată atât de cei trei inculpați cât și de DNA, așa că procesul s-a mutat la Curtea de Apel Ploiești, instanţă care, joi a pronunţat hotărârea definitivă.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ