Declarații halucinante ale directorului URBIS

0
17

În timp ce la Buzău se distrug, gardurile vii prind viață în țară și străinătate
În scandalul generat de distrugerea gardurilor vii din municipiul Buzău, directorul Urbis Serv a avut o ieșire halucinantă. Dan Cuza, șeful lucrărilor de întreținere din oraș a pus discuția în lumina unui fetiș, în ciuda nenumăratelor sesizări venite din partea buzoienilor care au fost în total dezacord cu măsura respectivă.
Pe motiv că nu au fonduri pentru întreținerea gardurilor vii și că acestea ar fi înțesate de gunoaie, Primăria Buzău a ordonat Urbis Serv distrugerea perdelelor verzi care de fapt au un rol major atât estetic cât și din punct de vedere al mediului, fiind în același timp adevărate perdele împotriva prafului. Anul trecut Urbis s-a confruntat cu un val de reclamații pentru că nu a întreținut spațiul verde și gardurile vii iar în acest an s-a decis tăierea lor, orice discuție fiind acum anulată din start. Buzoienii au reclamat măsura, nemulțumirile acestora ajungând în ședința Consiliului Local Municipal. Halucinant, șeful Urbis a pus discuția în lumina unui fetiș.
Administrației locale i s-a transmis faptul că spațiile verzi nu pot fi asimilate gardurilor vii, existând diferențe majore atât din punct de vedere estetic cât și funcțional. Ba mai mult, atât în țată cât și în străinătate se pune accentul pe dezvoltarea unor asemenea perdele verzi.
Municipiul Buzău se prezintă ca după o arătură, după ce primăria a comandat distrugerea gardurilor vii. Deși buzoienii plătesc taxe și impozite, administrația locală a decis ca perdelele de verdeață să dispară pentru că nu există bani să le mai întrețină, în ciuda faptului că a fost anunțat unul dintre cele mai mari bugete de venituri și cheltuieli din ultimii ani.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ