Decontul după zilele de Paște… la UPU și Poliție! 3 copii născuți în noaptea de Înviere

0
42

Buzoienii au exagerat si de această dată cu mîncarea si băuturile alcoolice consumate cu ocazia sărbătorilor pascale. Dovadă sunt sutele de prezentări la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Buzău. De asemenea, tot la spital au ajuns si 11 buzoience care au nascut chiar in aceste zile. Consumul excesiv de preparate și băuturi alcoolice, pe perioada celor trei zile de Paște, i-au trimis din nou pe buzoieni la Urgențe. Peste 400 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de specialitate, spun reprezentanții Spitalului Județean Buzău.
Dacă la Unitatea de Primiri Urgențe buzoienii s-au așezat la coadă pentru a scăpa de durerile de stomac, la maternitate mai multe mămici au avut norocul să nască în noaptea de Înviere.
În afara celor trei nașteri din noaptea de Înviere, în prima zi de Paște s-au născut un băiețel și trei fetițe cu greutăți între 3,7kg și 3,9 kg. În a doua zi au avut loc tot patru nașteri, trei prin cezariană și una spontană fiind vorba despre doi băieței și două fetițe cu greutăți între 2,9 kg și 4 kg, toți perfect sănătoși. Activitate intensă a fost și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Modulul SMURD a trebuit să intervină în mai multe cazuri medicale iar în peisaj au apărut și incendiile. Totodată în data de 17 aprilie echipajul de căutare salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Buzău a preluat misiunea de salvare a unui căprior rămas blocat într-un gard de plasă în localitatea Berca. Ajunşi la faţa locului salvatorii au constatat că animalul avea nevoie de îngrijiri medicale drept pentru care a fost chemat la faţa locului un medic veterinar.
Totodată pe perioada sărbătorilor Pascale polițiștii buzoieni au desfăşurat 26 de acţiuni şi controale, intervenind la 114 evenimente. Au fost sesizate 64 de infracţiuni, dintre care 19 contra persoanei, 22 contra patrimoniului, 13 la regimul siguranţei rutiere şi 10 pentru alte genuri de infracţiuni.
De asemenea, au fost prinse în flagrant 5 persoane bănuite de comiterea
de infracţiuni. Poliţiştii au aplicat 379 de sancţiuni contravenţionale cele mai multe pentru scandaluri și comerț ilegal și alte 297 de amenzi la normele privind circulația rutieră. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 185.000 lei.
Ca măsuri complementare, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi au
fost reţinute 33 permise de conducere, din care 7 pentru consum de alcool, 11 pentru viteză, iar 15 pentru alte abateri.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ