DEFICIT DE SPECIALIȘTI ATI

0
151

Cu toate că în ultimul timp, Spitalul Județean Buzău a scos la concurs foarte multe posturi pentru cadre medicale cu studii medii și superioare, în continuare pe anumite secții există deficit, în special de medici. Recent, Spitalul Județean Buzău a fost nominalizat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, alături de spitalele din Giurgiu, Târgoviște, Brăila și mai multe spitale din Oltenia, ca având deficit de medici specializați în anestezie terapie intensivă.
Spitalul Județean Buzău stă deficitar la capitolul medici aneșteziști.de curând, unitatea spitalicească a fost nominalizată de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ca având deficit de medici specialiști în anestezie- terapie intensivă, de altfel o specializare extrem de importantă într-un spital de urgență. Chiar dacă în ultimul timp, Spitalul Județean Buzău a scos la concurs foarte multe posturi pentru cadre medicale, în continuare pe anumite secții există deficit de medici. În perioada următoare se vor scoate în continuare la concurs posturi de medici la Maternitate, dar și pe secțiile Spitalului Județean, precum UPU, ATI, Boli Infecțioase, dar trebuie respectat termenul de trei luni de zile, așa cum prevede legislația în vigoare, de la ultimul concurs până reluarea lui pentru postul ofertat care nu a fost ocupat.
Însă la concursurile precedente au existat situații în care ori nu s-a înscris nimeni în competiție, ori s-au înscris, dar nu au trecut examenul. Între timp, echipa de specialiști a Spitalului Județean Buzău s-a mai completat cu un medic cardiolog, care va ocupa unul din cele două posturi de medic specialist scoase la concurs în cadrul secției de Cardiologie. În această sesiune, Spitalul a scos la concurs 11 posturi de medici vacante, însă interesul din partea candidaților nu a fost mare, doar doi medici depunându-și dosarele până la finalul perioadei de înscrieri

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ