DEFILARE PE 1 DECEMBRIE PE CALEA EROILOR

0
561

Manifestările de Ziua Națională se vor desfășura, anul acesta, pe Calea Eroilor și nu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, așa cum s-a întâmplat până acum. Propunerea a fost făcută de primarul Constantin Toma și acceptată de prefectul județului. Fasolea cu ciolan și vinul fiert se vor servi tot în Parcul Crâng.
Autoritățile au schimbat locul de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României. Dacă până acum, ceremonialul militar si religios, precum și defilarea militarilor, cu ocazia zilei de 1 Decembrie aveau loc în fața Prefecturii, anul acesta toate aceste activități se vor desfășura pe Calea Eroilor. Propunerea de schimbare a zonei în care vor avea loc manifestările de 1 Decembrie a fost lansată de primarul Constantin Toma și acceptată de prefectul județului, Carmen Ichim.
Nu se știe dacă acest lucru va deveni tradiție, iar acolo vor avea loc de acum încolo acțiunile de 1 Decembrie. Există posibilitatea ca, de anul viitor, zona Prefecturii să fie din nou spațiul de desfășurare a manifestărilor specifice Zilei Naționale. Motivul principal care a stat la baza acestei decizii o reprezintă monumentele la care se depun coroanele de flori.
În același timp, masa tradițională se va servi tot în Parcul Crâng. Pentru acest an, autoritățile vor pregăti 3800 de porții de fasole. Meniul de sărbătoare, în valoare de 12 lei, va conține și desert și vin fiert.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ