DEJA SE RENUNȚĂ LA POLIȚIȘTII LOCALI! PAZNICI LA TREI ȘCOLI ȘI DOUĂ GRĂDINIȚE!

1
196

Încet, dar sigur, polițiștii locali care au asigurat paza școlilor și a grădinițelor din municipiu încep să fie îndepărtați. În locul polițiștilor vor apărea agenții unor firme de pază private sau paznici angajați direct de către școli. În curând, la Primăria Buzău va ajunge organigrama aprobată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care va da undă verde disponibilizării a peste 300 de polițiști locali cu începere de la 1 noiembrie. O parte dintre școli și-au angajat deja alți paznici. E cazul grădinițelor nr.10 și 11, a școlilor 3, 14 și 16, care nu și-au mai prelungit contractele cu Poliția Locală.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar au precizat azi că directorii unităților de învățămînt, precum cel al Școlii nr.16, au renunțat la polițiștii locali în urma unor analize de risc dar și ca urmare a anunțului că polițiștii locali vor fi disponibilizați.
La serviciul de pază asigurat de Poliția Locală a renunțat chiar și Inspectoratul Școlar Județean Buzău.
Cei 322 de polițiști locali de la serviciul de pază vor fi trimiși în șomaj cel mai probabil cu 1 noiembrie. Primarul Toma face demersuri către firmele de pază din Buzău pentru angajarea personalului ce va fi disponibilizat.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ