Demisie de la Ministerul Culturii

0
83

Buzoianul Timotei Oprea nu mai este secretar de stat la Ministerul Culturii. Numit în funcţie în urmă cu mai puţin de două luni, cu sprijinul ALDE, el şi-a anunţat demisia la scurt timp după ce partidul care l-a propulsat la minister a hotărât ieşirea de la guvernare.
Ieşirea de la guvernare a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, produce primele efecte resimţite, inclusiv de unii buzoieni. Timotei Oprea, fost purtător de cuvânt al Companiei de Apă Buzău, numit în luna iulie în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, la propunerea ALDE, a anunţat că demisionează din postul ministerial. El şi-a explicat decizia printr-o postare pe Facebook.
“Am făcut, alături de ceilalți miniștri și secretari de stat din ALDE, gestul politic de a-mi depune demisia din funcția de secretar de stat. Este o decizie firească, luată ca urmare a faptului că am votat, în Delegația Permanentă a ALDE, ieșirea de la guvernare, constituirea Alianței cu Pro România și susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Demisia va fi înaintată astăzi prim-ministrului României. Profit de ocazie pentru a mulțumi tuturor colegilor din Ministerul Culturii și Identității Naționale. A fost o plăcere și o onoare să îi cunosc și să lucrez cu aceștia”, a transmis Timotei Oprea, pe reţeaua de socializare.
Tot cu susţinerea ALDE, a ajuns, la începutul lunii trecute, în funcţia de subprefect al judeţului Buzău, Leonard Dimian. Acesta a fost consilier în Direcţia Generală a Finanţelor Publice Buzău şi este de aşteptat să demisoneze din funcţia de la Prefectură.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ