DEMISIE LA VÂRFUL RAM

0
104

Directorul Regiei Autonome Municipale Buzău a demisionat. Constantin Tacea a decis să-și încheie mandatul într-o perioadă extrem de tulbure pentru compania pe care a condus-o în ultimii ani. Se pare că gestul său de a demisiona a plecat de la discuțiile tensionate avute cu primarul Constantin Toma, legate de majorarea prețului la gigacalorie.
Decizia municipalității de a nu mai acorda subvenție la încălzire a creat tensiuni între primarul Constantin Toma și directorul Regiei Autonome Municipale Buzău. Edilul a anunțat că, începând din această iarnă, buzoienii vor plăti pentru o gigacalorie 450 de lei. Atunci Constantin Tacea a spus că încasările se vor face foarte dificil pentru că buzoienii își vor permite cu greu să achite facturile la încălzire care, practic, se vor dubla. Afirmația l-a iritat însă pe primarul Constantin Toma, care l-a contrazis pe Tacea.
Acesta a fost momentul în care directorul RAM Buzău a început să se gândească la retragere. Au urmat alte discuții tensionate cu edilul-șef Constantin Toma, care, în final, l-au determinat pe Constantin Tacea să își anunțe demisia. Tacea a precizat că, din motive personale, și-a încetat contractul de mandat și că a înaintat o cerere de pensionare, fiind la dispoziția Regiei până la venirea deciziei de ieșire la pensie. Funcția sa va fi ocupată cu caracter interimar de directorul tehnic al RAM, Costel Cozma.
Brăilean de origine, inginerul Tacea a condus Regia Autonomă Municipală Buzău timp de mai bine de opt ani.
Reamintim că Primăria a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care, de la 1 noiembrie, noul preț al gigacaloriei să fie de 450 de lei, urmare a faptului că nu se va mai acorda subvenție de la bugetul local.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ