DEPISTAȚI CU DIABET

0
39

Sute de buzoieni s-au oprit în Piața Daciei pentru a-și testa glicemia. O echipă de medici de la Spitalul Județean a oferit gratuit, timp de câteva ore, consultații gratuite buzoienilor opriți la punctul medical. Față de anii trecuți, numărul noilor cazuri de diabet depistate de doctori este semnificativ mai mic.
”Dreptul nostru la un viitor mai sănătos” este o acțiune demarată de medicii Spitalului Județean care vine ca un preambul la Ziua Mondială a Diabetului, care se marchează, anual, pe 14 noiembrie. Acțiunea medicilor buzoieni are ca scop informarea populației cu privire la cauzele, simptomele, depistarea și tratamentul diabetului, boală care afectează, în prezent, aproximativ 30.000 buzoieni. Acțiunea are scop preventiv și timp de câteva ore, doi medici de la Spitalul Județean au făcut testări gratuite ale glicemiei pentru sute de buzoieni. În funcție de valorile indicate, au beneficiat de sfaturile specialiștilor secției Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a unității medicale. Față de anii precedenți, numărul cazurilor de diabet nou depistate a fost considerabil mai mic.
Numărul pacienților cu diabet în județul Buzău este unul destul de mare. Medicii atrag atenția că printre principalele cauze care duc la îmbolnăvire se numără un stil de viață în care predomină sedentarismul și alimentația nesănătoasă.
Scopul medicilor a fost de a trage un semnal de alarmă prin care să atenționeze buzoienii că trebui să își facă analize regulat pentru a depista precoce dacă suferă de diabet. Medicii ne atrag atenția să avem mult mai multă grijă de noi și să alegem un regim alimentar sănătos și odihna.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ