Depozitele pirotehnice verificate de polițiști

0
17

Amenzi pentru folosirea petardelor
Suntem în perioada în care produsele pirotehnice se comercializează în dese rânduri fără autorizații și sunt folosite de asemenea încălcând prevederile legale. Pe lângă disconfortul pe care îl creează atunci când sunt aruncate la întâmplare, petardele pot provoca accidente trecătorilor, utilizatorilor sau animalelor. Polițiștii au demarat ample controale la comercianți și atenționează ca achiziția produselor de acest tip să se facă doar de la societăți autorizate.
Polițiștii buzoieni verifică depozitele și comercianții care pun în vânzare materiale pirotehnice. Pentru nerespectarea legislației în vigoare, comercianții sunt pasibili de sancțiuni cuprinse între 2000 și 7500 de lei.
Amenzi sunt aplicate și pentru buzoienii care folosesc articole pirotehnice, altele decât cele reglementate de lege. Persoanele fizice au voie să schiziționeze doar materiale din categoria F1 care nu conțin mai mult de 3 grame de amestec pitotehnic. Petardele și pocnitorile fac parte din categoriile 2,3,4,P2, T1 și T2 care pot fi folosite doar de personal specializat.
Recent, polițiștii au depistat în localitatea Pitulicea un minor în vârstă de 14 ani ce deţinea 210 articole pirotehnice de divertisment. A fost aplicată o sancțiune iar părinții minorului au fost atenționați să-i supravegheze activitatea.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ