DESCINDERI LA BUZĂU

0
37

Acțiune în forță a polițiștilor prahoveni care au efectuat 4 percheziții în municipiul Buzău, într-un amplu dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.  Potrivit unor surse judiciare, la finalul acestora, de la sediul firmelor verificate nu ar fi fost ridicate documente, însă 5 persoane au fost duse la audieri. Astfel de percheziții au mai avut loc şi în Bucureşti şi alte 6 judeţe la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane.

Patronii unor firme din Buzău au avut parte în această dimineață de o surpriză neplăcută. Ei s-au trezit cu mascații peste ei care au luat la verificat documentele firmelor, în cadrul unor ample percheziții organizate la nivelul mai multor județe și în Bucureşti. Descinderile de la Buzău au vizat demonstrarea existenței unor firme ,,fantomă”, iar potrivit unor surse judiciare, în cele 4 locații din municipiul Buzău nu ar fi fost ridicate documente, 5 persoane fiind însă duse la audieri. Polițiștii prahoveni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, au efectuat joi dimineață, 52 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița. Acțiunea a vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

 ,,În perioada 2010 – 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale. Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilorse precizează  în comunicatul Poliției Române.

De la locațiile vizate au fost ridicate documente, înscrisuri și bani, iar 40 persoane au fost aduse la audieri. La activități  au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,MateiBasarab” Ploiești.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ