Descoperire arheologică pe lotul Ploiești-Buzău al A7

0
41

Obiecte din aur, pietre prețioase și un mormânt princiar
Descoperire impresionantă făcută de către arheologi pe lotul în care sunt desfășurate lucrările de infrastructură aferente Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău. Cercetătorii au descoperit un mormânt princiar aparținând unui războinic, datat pe baza inventarului, în epoca migrațiilor. Potrivit specialiștilor, în mormânt au fost găsite nenumărate obiecte prețioase din aur care aparțineau atât călărețului cât și calului său alături de care a fost înmormântat.
Arheologii au reușit într-un timp record să finalizeze săpăturile astfel încât să pună la adăpost descoperirile deosebit de prețioase. Totodată, reprezentanții Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București au anunțat că lucrările de construcție ale autostrăzii se vor desfășura în continuare fără niciun impediment.
Inventarul funerar precum și osemintele au fost colectate cu o deosebită atenție iar la acest moment au fost transportate și depozitate în laboratorul institutului pentru a fi curățate, conservate în condiții proprii și restaurate, urmând a fi expuse publicului în viitorul apropiat.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ