DESFĂȘURĂRI DE FORȚE ÎN NOAPTEA DE ÎNVIERE! Sute de polițiști, jandarmi și pompieri, la datorie

0
72

Desfăsurare de forte cu ocazia sărbătorilor pascale în judetul Buzău. Sute de jandarmi, politisti si pompieri vor fi la datorie pentru a se asigura că buzoienii vor petrece în sigurantă Pastele. Cele mai multe efective vor fi concentrate în zona lăcasurilor de cult, a marilor centre comerciale sau turistice. La slujbele oficiate în perioada Sărbătorilor Pascale se aşteaptă un aflux mare de participant. În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sfătuiește personalul clerical să respecte minimele măsuri împotriva incendiilor. Astfel se recomandă limitarea accesului credincioşilor astfel încât bisericile să nu se supraaglomereze, să se deschidă ușile de acces și, cel mai important, să se verifice riguros sursele de încălzire și rețelele electrice. Totodată, buzoienii sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca din case, să nu lase focul deschis. De Sărbători, sute de pompieri și paramedici SMURD vor fi mobilizați pentru a interveni în caz de urgență.
La datorie vor fi și polițiștii, care se vor concentra în preajma lăcașelor de cult pentru a se asigura că buzoienii se bucură de sărbători fără a fi suprinși de evenimente neplăcute. Echipaje de polițiști vor fi mobilizate și pe șoselele din județ pentru a-i scoate din trafic pe șoferii indisciplinați.
O componentă importantă în ecuația organizatorică a sărbătorilor va cădea pe umerii jandarmilor buzoieni. Pe lângă supravegherea bisericilor, autoritățile vor fi prezente și în zonele turistice, cu precădere pe traseele montane. La misiunile jandarmilor buzoieni vor participa și echipaje din Prahova.
Mii de buzoieni sunt așteptați în noaptea de Înviere pentru a participa la slujbe, motiv pentru care autoritățile recomandă tuturor vigilență și respectarea legilor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ