DESFIINŢATE ŞI TOTUŞI CIRCULATE! Trecerile de pietoni dau bătăi de cap

0
82

În câteva luni, municipiul Buzău s-a îmbogăţit cu trei noi sensuri giratorii, cu semafoare acţionate de buton şi cu alte semne de circulaţie. Sistematizările din trafic au avut darul de a descongestiona circulaţia în zonele aglomerate. Cu toate acestea, modificările subite au dat peste cap obiceiurile participanţilor la trafic. Spre exemplu, odată cu crearea sensurilor giratorii au fost desfiinţate câteva treceri de pietoni. În ciuda semnelor de avertizare, pietonii continuă să traverseze strada pe vechile zebre. În ultimile zile, politiştii locali au organizat acţiuni de informare şi avertizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun.
Cum nu era de ajuns faptul că în oraş nu prea mai ştii pe unde să circuli, au apărut şi panouri publicitare care, spun poliţiştii locali, obturează vizibilitatea conducătorilor auto, mai ales în apropierea trecerilor de pietoni. Oamenii legii au amendat patronul unei societăţi de publicitate cu 500 lei şi i-au impus acestuia îndepartarea panourilor.
Verificările vor continua, promit oamenii legii şi de data aceasta amenzi vor fi împărţite şi pietonilor care ignoră avertizările şi continuă să traverseze pe trecerile desfiinţate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ