Despre hepatita cu origine necunoscută

0
19

Sfaturi de la medicii specialiști
Având în vedere apariţia cazurilor de hepatită în rândul copiilor, la nivel internaţional dar şi naţional, doi medici specialişti din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău aduc în atenţia părinţilor metodele de prevenţie în caz de hepatită şi cum ar trebui să procedeze atunci când apar primele simptome ale bolii.
Un nou tip de hepatită severă a fost raportată la copii de către Organizația Mondială a Sănătății, un caz fiind înregistrat și în România. În condițiile în care nu se cunosc la acest moment cauzele și modul în care boala se dezvoltă, medicii specialiști aduc în prim plan câteva din simptomele generale ale bolii, funcție de care părinții pot lua măsuri cât mai rapide.
Dacă forma bolii este uşoară se administrează pentru reechilibrare vitamine dar în situația în care în urma analizelor reiese o bilirubină crescută, atunci copiii sunt internați pentru tratamentul specific. La acest moment însă medicii nu cunosc foarte multe lucruri despre noul tip de hepatită.
O cale de prevenție a bolii este vaccinarea.
Hepatita acută de origine necunoscută a fost identificată în România, la o fetiță de 5 ani din zona București Ilfov, în timp ce 169 de astfel de cazuri au fost înregistrate în 11 țări, a transmis luni seară Ministerul Sănătății.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ