DESPRE INFRACŢIUNI, ÎN „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”

0
45

A început „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Evenimentul ce implică organizarea de activități informativ-preventive în spații publice, a fost deschis astăzi la Clubul Poliţiştilor de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în prezenţa reprezentanţilor mai multor instituţii partenere.
„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” este un eveniment organizat la nivel național, iar, prin activitățile desfăşurate zilnic, poliţiştii, doresc să conștientizeze atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.
Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, Poliţia organizează „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în perioada 20-25 mai, perioadă în care vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Astfel, luni, 21 mai, a fost ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, pentru adolescenți, cărora li se vor explica măsurile pentru siguranța lor on-line. Ziua a doua, marți, este destinată prevenirii delicvenței juvenile. A treia zi a săptămânii, se va axa pe prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi din locuință, tâlhării și înșelăciuni), infracțiuni cu impact deosebit, mai ales în rândul seniorilor. Urmează o zi dedicată prevenirii violenței în familie, menită să conștientizeze publicul asupra consecințelor legale și psihologice ale fenomenului, precum și asupra modalităților de sprijin ale victimelor. Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu ziua siguranței rutiere. Cetățenii vor primi mesajele de prevenire în scopul evitării accidentelor cu consecințe grave.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ