DESTABILIZARE ECONOMICĂ LA BUZĂU

0
60

Hotărârea propusă de Executiv, care ar urma să fie implementată de anul viitor, va produce efecte dramatice în economia județului Buzău. Pentru ca angajatul să plătească integral contribuțiile la pensie și la angajator se presupune că patronul ar trebui să îi mărească salariul cu această diferență, astfel încât să nu se diminueze veniturile. Sindicaliștii cred însă că, cel puțin la Buzău, este foarte puțin probabil ca patronii să fie în posibilitatea de a face acest lucru. Excepție ar putea face companiile mari. Potrivit unui calcul simplu, pentru un salariu mediu, la ora actuală, pentru CAS și CASS, se plătesc aproape 660 de lei, în condițiile în care plătim 33 %  din valoarea acestor contribuții.

Implementarea acestei măsuri ar putea avea consecințe nefaste atât asupra angajatului, cât și asupra salariatului. Mai exact, se poate vorbi și de posibile concedieri, mai ales în mediul privat.

Sindicaliștii spun că, dacă această hotarâre a Guvernului va fi implementată de anul viitor, atunci vor exista probleme în finanțarea unor servicii sociale.

La nivelul Uniunii Europene, doar Slovacia are implementată o astfel de măsură prin care 54 la sută din plata acestor contribuții revin salariatului. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ