Dezastru administrativ în municipiul Buzău

0
12

Cum demolează un fost viceprimar administrația locală
Municipiul Buzău arată din ce în ce mai rău iar investițiile pe care actuala administrație publică le realizează nu țin cont nici de dorințele cetățenilor, nici de noțiunile de bază ale urbanismului. Fostul viceprimar al municipiului Buzău, Fănică Bârlă a vorbit pe larg despre modul în care arată orașul, din ce în ce mai rău în ciuda unor proiecte realizate de Primăria Buzău, costisitoare și pe alocuri fără o utilitate pentru întreaga comunitate locală.
Primăria Buzău a decis să distrugă gardurile vii în ciuda faptului că buzoienii apreciau perdelele verzi atât din punct de vedere estetic cât și funcțional. Pe lângă faptul că oferă un aer proaspăt în zonele blocurilor, acestea împiedică praful să ajungă pe trotuare și dau oxigen.
Reprezentanții Urbis-Sev au precizat că scoaterea gardurilor vii a fost decisă ca urmare a faptului că întreținerea lor este costisitoare în timp ce conducerea primăriei aprecia că ascund deșeuri. În loc să le curețe sau să îi amendeze pe cei care aruncă gunoaie, administrația locală a decis să le distrugă făcând în acest fel economie la buget. Fostul viceprimar al municipiului Buzău a vorbit și despre starea deplorabilă în care a ajuns Parcul Crâng. Arborii plantați de primărie nu s-au prins iar pădurea Crâng a ajuns practic o umbră din ceea ce a fost. Nicio autoritate locală nu s-a îngrijit ca fondul forestier să fie protejat. În loc să fie luate măsuri de prevenție din timp, pădurea a fost lăsată la voia întâmplării, a fost afectată din pricina unei ciuperci, luându-se măsura pompieristică la final de a fi pe alocuri tăiată.
Și bătaia de joc la care este supus Parcul Crâng nu se oprește doar aici. Deși a existat o dezbatere publică privind interzicerea circulației pe aleile parcului, mașinile în continuare pot fi văzute mergând pe alei, printre pietoni și bicicliști.
Proiectele administrației locale parcă au dat peste cap bunul mers al orașului. Au fost realizate investiții fără rost și în continuare sunt luate decizii care nu au nicio legătură cu o administrație care să țină cont atât de părerile buzoienilor cât și de regulile urbanismului. Au fost cheltuite sume enorme pe proiecte de care nu beneficiază toți cetățenii. Iazul Morilor spre exemplu, un proiect mic realizat cu sume enorme și reabilitarea platoului care va sugruma și mai mult circulația în zona centrală.
Nici Bulevardul Unirii după primele lucrări nu arată așa cum s-a promis . Dalele montate pe trotuare nu au fost îmbinate cu succes de lucrători iar buzoienii au sesizat acest fapt.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ