DEZASTRU ÎN PROGRAMUL ”LAPTE ȘI CORN”

0
116

După sutele de nereguli sesizate în spațiul public de către părinți, legate de calitatea produselor alimentare pe care elevii le primesc la cursuri, autoritățile au demarat o serie de controale. Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitar Veterinare au făcut verificări în școlile care au sesizat mai multe nereguli. Faptele reclamate de reprezentanții unităților de învățământ s-au dovedit reale. Adică elevii primesc cornuri mucegăite, fără termen de valabilitate, iar unele produse sunt transportate în mașini murdare și ajung la școli după ce s-au încheiat cursurile sau deloc.
De la debutul anului școlar, sute de părinți s-au plâns de calitatea produselor alimentare pe care copiii le primesc la școală. Oamenii au reclamat că, de multe ori, cornurile sunt mucegăite sau nu au termen de valabilitate înscris pe ambalaj. În urma reclamațiilor, mai multe instituții au demarat o serie de controale, iar ceea ce au descoperit a fost dezastruos. Printre neregulile constate de comisie s-au constatat produse neconforme, expirate sau mucegăite, ambalaje fără termen de valabilitate, nerespectarea programului înlocuind cornurile cu biscuiți și invers. Chiar și vineri au existat școli care au primit cornuri cu valabilitate până pe data de 2, iar vineri a fost 4 octombrie.
Toate neregulile descoperite au fost înaintate către Consiliul Județean, autoritatea care a organizat licitația pentru acest program ce se derulează în școli. După valul de reclamații și controalele efectuate de comisie, președintele Consiliului Județean a explicat că, dacă societatea nu își va respecta cât mai rapid obligațiile asumate prin caietul de sarcini, va rezilia contractul.
Toate neregulile constatate de comisia de control au ajuns pe masa Consiliului Județean, care le va analiza și dacă, până săptămâna viitoare, neregulile nu vor fi remediate, atunci contractul va fi reziliat. Însă și în aceste condiții, ar exista o problemă. Până la organizarea unei noi licitații, copiii ar putea rămâne fără gustări.
SINCRON CARMEN ICHIM, PREFECTUL JUD. BUZĂU 00.32.40-00.33.15
În cazul în care Consiliul Județean va rezilia contractul cu frunizorul de produse, acesta are alternativa desemnării în regim de urgență a unui alt producător care să asigure gustările elevilor la cursuri.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ