DEZASTRU LA SIMULARE

0
365

Rezultatele la simulările examenelor naționale sunt dezastruoase. Este concluzia trasă și de șefii învățământului buzoian după afișarea rezultatelor. Matematica a fost materia care le-a dat bătăi de cap elevilor de clasa a șaptea și a opta. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, iar în unele situații se vor lua și măsuri.
Elevii claselor a șaptea și a opta au susținut, zilele trecute, simularea la Evaluarea Națională. Rezultatele au venit la finalul săptămânii și au fost unele dezastruoase, la nivelul județului Buzău. 39,55% dintre elevii de clasa a șaptea au reușit să obțină o notă de promovare. În cazul celor de clasa a opta, rata de promovare a fost de 35,8 procente.
Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în unitățile de învățământ din zona rurală. De regulă, aceste școli sunt cunoscute pentru absenteismul ridicat.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ