DEZASTRU PREVIZIBIL

0
53

Dezastrul înregistrat săptămâna trecută în localitățile Lopătari și Mânzălești, când Drumul Județean 203K s-a surpat, era unul previzibil. Autoritățile județene au aruncat acuzații către Direcția Apelor, care ar fi trebuit să îngrijească mai mult cursurile și malurile râului. La rândul lor, administratorii apelor dau vina de autoritățile din comune.
Săptămâna trecută, Drumul județean 203 K s-a surpat după ce volumul apelor a crescut, iar șoseaua a fost pur și simplu înghițită de râul Slănic. După ce a mers în teren și a constatat dezastrul, președintele Consiliului Județean a făcut câteva acuzații la reprezentanții Direcției Apelor. Petre Emanoil Neagu este de părere că acest dezastru ar fi fost evitat dacă se lucra în echipă, iar administratorii cursurilor de apă s-ar fi îngrijit mai mult de maluri și de zonele de scurgere a apelor. Situația a fost recunoscută chiar înainte de surparea drumului județean, în ședința Colegiului Prefectural de la finalul lunii mai, de către șefii Administrației Apelor din Buzău. Însă aceștia spun că este de datoria administrațiilor locale să se îngrijească de cursurile de apă, de rigole, poduri și podețe astfel încât să nu existe opturări în scurgerea apelor .
În zilele următoare, Comitetul județean pentru Situații de Urgență se va reuni în ședință să ia act de valoarea pagubelor produse de inundațiile din ultima vreme, pentru ca, ulterior, Prefectura să poată înainta Guvernului solicitarea pentru acordarea de bani pentru calamități.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ