DEZBATERE PE TEMA MANUALELOR

0
42

Dezbatere pe tema manualelor școlare, la nivelul județului Buzău. Conducerea Inspectoratului Școlar a chemat în ședință directori de școli, profesori, elevi, dar și autorități locale pentru a vorbi despre modul în care este mai bine ca elevii să studieze la cursuri, fie după manuale tipărite, fie după unele digitalizate.

Toate propunerile adunate astăzi vor fi înaintate Ministerului Educației și vor ajunge în atenția ministrului. Pentru ca dezbaterea să fie una eficientă, au fost ascultați deopotrivă elevii, dar și părinții și profesori.

 

La ședința desfășurată la Liceul Pedagogic au fost invitați și primarii unor localități buzoiene, printre care și Constantin Toma. Edilul a vorbit despre plăcerea de a lectura o carte, însă pe de altă parte spune că e nevoie ca și învățământul să țină pasul cu tehnologia. Iar în acest sens, Buzăul va beneficia, în curând, de o platformă digitală, care va funcționa în toate unitățile de învățământ din municipiu.

Dezbaterea de astăzi a venit ca urmare a părerilor pro și contra apărute în spațiul public legate de inițiativa ministrului Educației ca elevii să învețe după manuale în format electronic, iar cei care doresc să învețe după manualul tipărit, trebuie să și-l cumpere singuri, fără să mai existe posibilitatea de a primi cărțile de la școală. În prezent, se adună păreri din toate județele, iar cele majoritare ar putea deveni reguli în învățământ.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ