DEZBATERE PENTRU PREȚUL GIGACALORIEI

0
76

Prețul gigacaloriei la Buzău rămâne neschimbat până la începutul sezonului rece. Din noiembrie, însă, nimeni nu poate ști cât vor trebui să plătească buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire. Totul depinde de costurile pe care le vor presupune noul sistem pus la punct de Regia Autonomă Municipală în vederea asigurării căldurii în apartamentele din municipiu.
Un proiect de hotărâre care prevede un preț de facturare de 250 lei fără TVA pentru fiecare gigacalorie furnizată populației până în luna octombrie, a fost lansat în dezbatere publică și urmează să fie supus votului consilierilor municipali în ședința de luna aceasta. Însă din noiembrie, noul preț va fi calculat în funcție de cheltuielile de producere și livrare pe care le va înregistra Regia Autonomă odată cu punerea în funcțiune a noului sistem. Este vorba despre transformarea unor centrale de cartier în microcentrale și introducerea în circuit a unui cazan de mari dimensiuni.
Mii de buzoieni care au rămas branșați la sistemul centralizat trăiesc cu teama că nu vor reuși să își achite facturile la iarnă. Cei care și-au permis, deja s-au debranșat și și-au montat o central termică. Alții însă fie așteaptă un preț final stabilit de RAM, fie nu au posbilități financiare.
În același timp, municipalitatea montează centrale termice proprii în fiecare școală și grădiniță. Săptămâna aceasta va fi semnat contractul cu firma care, până la începutul sezonului rece, ar trebui să monteze centralele în unitățile de învățământ din oraș.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ