DEZINFECTANT LA FIECARE BANCOMAT

0
14

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că activitatea teraselor din Buzău se poate prelungi după ora 23. Analizând oportunitatea restrângerii activității între anumite intervale orare de către operatorii economici care deţin terase, cluburi, baruri, se consideră că această măsură nu se impune momentan. Potrivit reprezentanţilor Prefcturii, această hotărâre vine însoțită de intensificarea acțiunilor de control în zonele cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populație. Rezultatele vor fi analizate periodic și, în funcție de acestea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus.
Pe de altă parte, însă, autorităţile judeţene au luat hotărârea de a instala dispozitive pentru dezinfectarea mâinilor, la fiecare bancomat.
„Având în vedere riscul considerabil de infectare prin accesarea de mai multe persoane a bancomatelor, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (…), s-a decis ca la fiecare aparat automat bancar să fie montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini, precum și obligativitatea informării persoanelor cu privire la dezinfectarea mâinilor înainte și după utilizarea acestora. De asemenea, unitățile bancare trebuie să desfășoare periodic operațiuni de dezinfectare a bancomatelor”.
Acerste decizii au fost luate după ce Direcția de Sănătate Publică a întocmit o analiză a cazurilor de infecție cu SARS CoV-2 înregistrate la nivelul județului Buzău. Din totalul celor 1375 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe, 336 de cazuri, sunt la categoria de vârstă 41-50 de ani, iar în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de Covid-19, cei mai afectați au fost pacienții cu vârste cuprinse între 71-80 de ani.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ