DEZINFECTANT ŞI TERMOMETRE PENTRU EXAMENELE NAŢIONALE

0
59

Şcolile din municipiul Buzău în care se vor susţine examene de evaluare naţională şi bacalaureat vor fi dotate cu echipamente pentru măsurarea temperaturii coroprale şi cu dozatoare cu dezinfectant pentru mâni. Costurile pentru aceste dotări urmează să fie suportate din bugetele alocate unităţilor de învăţământ.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit, printr-o hotărâre adoptată joi, luarea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus. Măsurile se referă, în special la unităţile de învăţământ din Buzău, care, în vederea organizării examenelor naţionale, trebuie dotate cu echipamente de dezinfecţie şi aparate pentru măsurarea temperaturii.
“Se aprobă achiziționarea şi montarea de către fiecare unitate de învăţământ şcolar şi preșcolar din Municipiul Buzău, cu precădere în unitățile de învățământ unde sunt organizate centre de evaluare pentru examenele de capacitate și bacalaureat, conform metodologiei stabilite de către Inspectoratul Școlar Județean Buzău, a următoarelor dotări:
– Dispensere cu dezinfectant de mâini pentru fiecare zonă de acces în unitatea de învațământ;
– Covoraș pentru fiecare zonă de acces în unitatea de învațământ;
– Aparat de termoviziune pentru măsurarea temperaturii tuturor persoanelor care au acces in unitatea de învățământ”, se precizează în hotărâre Comitelului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Achizițiile pentru dotări, se vor realiza de către unitățile de învățământ din fondurile bugetului local al municipiului Buzău, alocate fiecărei unități de învățământ pentru anul 2020. Prin aceeaşi hotărâre, se aprobă tipărirea şi distribuirea a 10.000 de declarații pe propria răspundere, pentru persoanele care se deplasează în spații publice din zona carantinată.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ