DEZINFECŢIE DE DOUĂ ORI PE ZI

0
44

Noi obligaţii operatorii de transport public. Începând de astăzi, atât autobuzele, cât şi taxiurile din Buzău trebuie dezinfectate de cel puţin două ori pe zi. Măsura se aplică şi sălilor de jocuri de noroc, iar dezinfecţia trebuie dovedită cu documente.
În cadrul ședinței Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de marţi, a fost adoptată hotărârea privind aprobarea unor măsuri în domeniul sănătății publice pentru prevenirea răspândirii COVID-19, la nivelul județului Buzău. Astfel, în hotărâre se arată că mijloacele de transport şi sălile de jocuri trebuie dezinfectate de două ori pe zi de firme specializate.

“Începând cu data de 11.11.2020, operatorii economici de transport public de călători (transport urban, transport intrajudețean/interjudețean și în regim taxi) au obligația de a efectua dezinfecția mijloacelor de transport în comun, de cel puțin două ori pe zi, cu firme autorizate de către direcțiile de sănătate publică. Operatorii economici vor face dovada, prin înscrisuri, că dezinfecția a fost efectuată de firme specializate.
Începând cu data de 11.11.2020, operatorii economici care desfășoară activități în domeniul jocurilor de noroc au obligația de a efectua dezinfecția spațiilor comune și a aparatelor de jocuri electronice, de cel puțin două ori pe zi, cu firme autorizate “ se arată în hotărârea CJSU.

Măsurile stabilite vor fi aplicate pe toată perioada stării de alertă. Autorităţile anunţă că vor verifica respectărea măsurilor, prin reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control împreună cu poliţişti şi jandarmi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ