DIN 13 A RĂMAS DOAR UNUL

0
17

Un singur student la Medicină, din cei 13 repartizaţi la Buzău a acceptat să vină să facă voluntariat la Spitalul Judeţean. Autorităţile locale erau pregătite să îi primească cu braţele deschise şi urmau să le asigure toate condiţiile.
13 studenţi ai Univeristăţii de Medicină “Carol Davila” din Bucureşti erau aşteptaţi să vină la Buzău pentru a da o mână de ajutor medicilor din Spitalul Judeţean, în lupta cu pandemia de coronavirus. Ei urmau să facă voluntariat în secţiile Covid 19, iar Consiliul Judeţean a făcut demersurile necesare pentru a le asigura toate condiţiile. În acest sens a fost adoptat, în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, un proiect de hotărâre cu privire la asigurarea, din bugetul propriu a serviciilor hoteliere de cazare şi masă pentru studenții voluntari repartizați la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
Cu toate acestea tinerii voluntari, repartizaţi de Ministerul Sănătăţii la Buzău, se lasă aşteptaţi. Un singur student a confirmat că va veni să lucreze la Spitalul Judeţean
În baza unei ordonanţe de guvern care permite studenţilor din anii terminali de la facultăţile de Medicină să desfăşoare activităţi de voluntariat în spitale COVID-19, cadrele medicale din Spitalul Judeţean Buzău urmau să primească ajutor din partea tinerilor medicinişti, în îngrijirea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ