Din martie, AJOFM organizează cursuri! Agentul de pază meseria anului 2017

2
707

De luna viitoare se dă startul cursurilor de formare profesională. Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncă si-au propus ca anul acesta, câteva sute de someri să beneficieze de cursurile de formare profesională, astfel încât rata somajului să scadă. Anul trecut, cele mai solicitate cursuri au fost cele de agent de pază sau vânzări.
În județul Buzău rata șomajului a depășit 9 procente. Asta înseamnă că aproape 20.000 de șomeri nu au reușit să își găsească un loc de muncă. Formarea profesională reprezintă una dintre măsurile prin care Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă încearcă să diminueze nivelul numărului de șomeri. Anul trecut sute de persoane și-au găsit un loc de muncă în urma recalificărilor.
Pentru anul acesta, AJOFM nu a stabilit incă numărul cursurilor de formare profesională pe care le va organiza si asta din cauza bugetului care nu a fost inca stabilit. A fost proiectat însă un plan prin intermediul căruia instituția va iniția licitațiile pentru cursurile de calificare. Și în acest an AJOFM se va ocupa de formarea agenților de pază, o meserie căutată pe piața muncii locale.
Agenția își propune să organizeze cursuri de calificare ori reconversie profesională în meserii precum bucătar, cofetar, contabil, frizer, referent resurse umane, instalator, maseur, mașinist, ospătar, patiser sau vîzător. Lista nu este bătută în cuie, au precizat reprezentanții Agenției și poate suferi modificări funcție de cerințele pieței muncii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ