Din nou, modificări la licee

0
148

Se schimbă din noul, planul de școlarizare pentru viitorul an școlar. După ce săptămâna trecută, zeci de profesori de la mai multe licee din Buzău au protestat în curtea Inspectoratului Școlar, ministrul Educației a revenit asupra decizie de a desființa câteva clase de liceu. De reformă a scăpat deocamdată doar unitatea de învățământ de la Beceni.
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a revenit asupra deciziei de a desființa clasa de la Liceul din Beceni, așa cum arăta planul inițial de școlarizare aferent anului școlar 2019-2020, o schemă blamată de profesori și părinți deopotrivă.
Liderii Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău au anunțat că, în urma unor discuții purtate luni seară cu ministrul Educației, s-a reușit ca o clasă de liceu să fie salvată de la desființare. Este vorba despre clasa de la Liceul din Beceni, care, odată tăiată, ar fi însemnat în timp desființarea unității de învățământ. Practic, dacă anul acesta nu s-ar mai fi permis înființarea unei noi clase de-a noua la Liceul din Beceni, școala nu ar mai fi existat în trei ani, odată ce actualii elevi ar fi absolvit. Sub amenințarea protestelor, EcaterAndronescu a acceptat propunerea sindicaliștilor buzoieni de a nu tăia clasa de la Beceni, aceștia din urmă renunțând astfel la protestul care trebuia să aibă loc marți în Capitală.
Rămân însă celelalte clase ce vor fi tăiate ori transformate în profesională, așa cum își dorește ministrul Educației. Conform planului impus de Minister, la Buzău ar urma să fie transformate în profesională 9 clase de liceu, iar 6 să fie desființate.
Decizia îi nemulțumește complet pe profesori și pe părinți, care spun că oficialii de la București iau decizii fără a ține cont de realitatea din teren.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ